DOKUMENT: Zločinecká Hegero-Matovičova vláda ide zo strachu pred narastajúcim hnevom občanov vyhlásiť na Slovensku núdzový stav a všetkých ľudí bude do Vianoc škrtiť lockdownom

24.11.2021 | 09:30
  20
Podľa uniknutého dokumentu by mal lockdown trvať dva týždne. Obmedziť by sa mal aj pohyb, takže nové prísne opatrenia budú súčasťou schválenia núdzového stavu, ktorý by mal trvať od tohto štvrtka do 15. decembra. 

Vláda by mala na stredajšom rokovaní schváliť núdzový stav. Detaily predstaví po rokovaní. Súčasťou zrejme bude aj zákaz vychádzania od piatej hodiny ráno do jednej hodiny nasledujúceho dňa ráno. Z druhej vlny ho poznáme ako nočný zákaz vychádzania. Vláda prijatie núdzového stavu zvažuje pre uľahčovanie nasadzovania zdravotníkov na covidových oddeleniach či pomoc armády.

Podľa uniknutého dokumentu by mal lockdown trvať dva týždne. Obmedziť by sa mal aj pohyb, takže nové prísne opatrenia budú súčasťou schválenia núdzového stavu, ktorý by mal trvať od tohto štvrtka do 15. decembra. 

Školy by sa plošne zatvárať nemali, súčasťou by malo byť odškodnenie podnikateľov a výhody pre očkovaných. Detaily predstaví vláda zajtra po rokovaní. Súčasťou zrejme bude aj zákaz vychádzania od piatej hodiny ráno do jednej hodiny nasledujúceho dňa ráno. Z druhej vlny ho poznáme ako nočný zákaz vychádzania.

Zavreté by mali byť reštaurácie, hotely, fitnescentrá či kaviarne. Povolený by mal byť pohyb do zamestnania, do školy, k lekárovi či do potravín. Výhody pre očkovaných by mali spočívať v tom, že by okrem obchodov základných životných potrieb mohli navštíviť aj ostatné esenciálne prevádzky a obchody, ktoré sú definované v aktuálnej vyhláške ÚVZ SR.

Čo všetko nás čaká si môžete prečítať v nasledujúcom dokumente:

Po tvrdom lockdowne volala v utorok aj prezidentka Zuzana Čaputová. Po návšteve ružinovskej nemocnice v hysterickom prejave vyzvala občanov, aby "prestali tliachať o covide a začali počúvať odborníkov". 

"Vážení občania, prehrávame. Prehrávame boj s COVIDOM. A to najmä v tom zmysle, že sme najhorší na svete v počte novonakazených ľudí v prepočte na milión obyvateľov. Neviem, čo ešte viac treba urobiť alebo čo viac treba počuť a vidieť, na to, aby sme zmenili prístup," začala rázne prezidentka. 

"To, čo potrebujeme, je prestať šíriť bludy o COVIDE a tliachať o COVIDE a začať počúvať odborníkov. Konzílium odborníkov má jasné odporúčania, že potrebujeme obmedziť mobilitu a že potrebujeme lockdown," dodala Čaputová s tým, že si uvedomuje, že je to nepopulárne opatrenia, no je absolútne nevyhnutné. 

Prezidentka Slovenskej republiky sa nezabudla tiež posťažovať, že nerozumie krajine, v ktorej žije. Viac v článku TU.

Trojtýždňový tvrdý lockdown pre všetkých požadoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, no SaS a Za ľudí požadovali aj výhody pre zaočkovaných. Na koaličnej rade preto museli pristúpiť ku kompromisu, ktorý sa podľa ministra práce nedá nazvať lockdownom pre všetkých. Nové opatrenia má vláda schváliť a následne predstaviť zajtra po rokovaní vlády.

Zdroj: bratislava.zoznam.sk / topky.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti