Generálna prokuratúra zamietla sťažnosť bývalého policajného prezidenta voči obvineniu. Kovaříka budú naďalej stíhať za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a marenie spravodlivosti

12.10.2021 | 20:55
  1
Zmariť mal prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta.

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky zamietla sťažnosť bývalého policajného prezidenta Petra Kovaříka voči obvineniu, ktoré mu bolo vznesené.

Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol hovorca prokuratúry Dalibor Skladan. Sťažnosť ako nedôvodnú zamietla prokurátorka generálnej prokuratúry, v zastúpení generálneho prokurátora, uznesením z 29. septembra.

"Dôvody tohto rozhodnutia vyplývajú z odôvodnenia uznesenia," spresnil pre TASR Skladan.

"Nebola mi oficiálne doručená, ale od svojho obhajcu viem, že sťažnosť mi bola zamietnutá," povedal Kovařík v pondelok 11. októbra pre TV Markíza.

Kovařík skončil na pozícii policajného prezidenta 15. septembra. Rozhodol sa tak po tom, ako ho na konci augusta obvinila Krajská prokuratúra v Bratislave zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti.

Zmariť mal prebiehajúci zásah zadržiavania, ako aj vykonanie trestnoprocesných úkonov s obvinenými osobami Matejom Zemanom a Petrom Petrovom. Kovařík obvinenie odmieta.

Uznesenie Krajskej prokuratúry v Bratislave o obvinení policajného prezidenta Kovaříka z marenia spravodlivosti a zneužitia právomoci verejného činiteľa si môžete prečítať v článku TU.

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti