Metamorfóza europoslanca Radačovského: „Navaľnyj je skutočný ruský patriot a nikdy nezapredá Rusko!“

13.01.2022 | 12:00
  13
Otázkou zostáva prečo, keď Navaľnyj je taký ruský patriot a nestál o žiadne ocenenie západu to nevyhlásil aj verejne, keď cez Instragram vedel posielať rôzne posolstvá mestu a svetu.

Europoslanec Miroslav Radačovský sa netají tým, že svoj status napísal preto, aby upútal pozornosť a jeho príspevok sa nepáčil liberálom, ani nacionalistom. Jeho úvahy typu „Navaľnyj by nezaprepredal Rusko, Navaľnyj by nesúhlasil…“ sú len úvahy, ktoré po mediálnom liberálnom ošiali, ale aj ošiali, niektorých slovenských politikov vyznievajú až humorne v tom, akého „hrdinu a bojovníka“ voči Putinovi robili.

Prečo bol nástroj zvaný Navaľnyj, na pohodlné uvaľovanie sankcií voči Rusku, sme sa zo statusu nedozvedeli. Názor na jeho vystúpenie si urobte sami, do ktorej skupiny v tomto statuse patríte.

V závere sa europoslanec už po niekoľký krát vyjadril, že v médiách nedostáva priestor, tak aspoň takto by sme chceli, aby jeho myšlienky boli mediálne prezentované.

Miroslav Radačovský: Ja by som Navaľného ako akýsi príklad kolaborácie s EÚ proti Rusku neuvádzal

Vážení priatelia, patrioti Slovenska,

včera agentúra TASR, ale aj Európsky parlament – kancelária na Slovensku, informovali verejnosť, že osem europoslancov zo Slovenska (spolu ich je 14), odsudzuje zámer generálneho prokurátora odcestovať na oslavy do Ruska.

Osem signatárov tejto výzvy upozornili, že takáto návšteva je aj znevážením rozhodnutia europarlamentu, ktorý udelil Alexejovi Navaľnému Sacharovovu cenu.

Ja by som Navaľného ako akýsi príklad kolaborácie s EÚ proti Rusku neuvádzal.

Mal som možnosť stretnúť sa na septembrových voľbách v Ruskej federácii, okrem iných, aj s podporovateľmi Alexeja Navaľného. Bol som ako jediný slovenský europoslanec dcérou A. Navaľného a vedúcim jeho tímu pozvaný na súkromný obed po udelení Sacharovovej ceny v Štrasburgu.

Navaľnyj nie je Cichanovská, ktorá sa sama za podpory EÚ a USA vyhlásila za prezidentku Bieloruska, vlastnú krajinu opustila a za finančnej pomoci aj zo Slovenska nabáda zo zahraničia na sankcie voči vlastnej zemi.

Alexej Navaľnyj sa po liečení v Nemecku do Ruska vrátil a pritom vedel, že pôjde do väzenia (mimochodom, za majetkový, nie politický delikt). Navaľnyj nikdy nevyzýval západ na sankcie proti Rusku. Navaľnyj nikdy nenapádal zahraničnú politiku Ruska. Alexej Navaľnyj je politickým súperom Vladimíra Putina. Navaľnyj bojuje proti korupcii a oligarchom v Rusku. Navaľnyj by určite neschvaľoval to, aby sa vojská NATO približovali k ruským hraniciam. Navaľnyj nebude súhlasiť, aby Sevastopoľ na Kryme nepatril Rusku. Navaľnyj je skutočný ruský patriot a nikdy nezapredá Rusko ani jeho pozíciu vo svete podľa predstáv EÚ a USA za akúsi Sacharovovu cenu.

 

Rusko nie je národ quislingov bez ohľadu na to, či o politickú moc súperia dvaja skutoční ruskí patrioti Putin a Navaľnyj, hoci s rôznymi názormi na fungovanie ruskej spoločnosti.

Časy západom oslavovaného a americkými prezidentmi vrelo prijímaného Jeľcina, ktorý bol niekedy tak indisponovaný, že nedokázal ani vystúpiť z lietadla, už pominuli.

Človek zaujímajúci sa o literatúru vie, že v roku 1965 bol ruský spisovateľ Michail Šolochov ocenený Nobelovou cenou za literatúru. Je okrem iného autorom románu Tichý don. Pri jeho prečítaní určite pochopíte, že aj keď Rusi bojujú medzi sebou o politickú moc, nikdy nepripustia, aby sa do toho vmiešavali cudzie mocnosti. Jednoducho, ako vravia, „ eto naše delo! “.

Vždy som mal predstavu ako europoslanec, že Európsky parlament , Kancelária EP na Slovensku, redaktori TASR v Bruseli by mali byť objektívni a mali by dať možnosť k dôležitým spoločensko-politickým udalostiam vyjadriť sa nielen „vyvoleným“ , ale všetkým europoslancov. Nebolo to tak v minulosti a nebude to asi ani v budúcnosti. Prečo? Domyslieť si môžete všetci. Toto je ich pochybná, možno aj niekým zaplatená, objektivita. A to pre mier v Európe, vo svete, ale ani v bežných medziľudských vzťahoch nie je dobré, pokiaľ nechcem použiť pojem, podlé až zákerné.

Otázkou zostáva prečo, keď Navaľnyj je taký ruský patriot a nestál o žiadne ocenenie západu to nevyhlásil aj verejne, keď cez Instragram vedel posielať rôzne posolstvá mestu a svetu.

Zdroj: veci-verejne.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti