Šéf tlačovej agentúry Reuters bojujúcej proti hoaxom je investorom a členom predstavenstva farmaceutickej spoločnosti Pfizer

02.12.2021 | 14:00
  23
James C. Smith je tiež spojený so Svetovým ekonomickým fórom (WEF), kde pôsobí v rade iniciatívy Partnerstvo proti korupcii. Je tiež členom poradných rád WEF pre medzinárodné podnikanie British American Business a Atlantic Council.

Predseda a bývalý výkonný riaditeľ tlačovej agentúry Reuters James C. Smith je jedným z investorov a členom predstavenstva farmaceutického gigantu Pfizer. Do predstavenstva bol zvolený v roku 2014 a zároveň sa stal členom výboru pre správu a riadenie spoločnosti Pfizer a výboru pre vedu a technológie. Uvedené informácie vyvolávajú vážne obavy z konfliktu záujmov, keďže korporátne médiá, ako napríklad Reuters, naďalej propagujú produkty spoločnosti Pfizer, bránia farmaceutické spoločnosti pred kritikou a snažia sa umlčať skeptikov.

Smith je v súčasnosti predsedom nadácie Thomson Reuters Foundation, charitatívnej organizácie so sídlom v Londýne, ktorá je známa poskytovaním správ a informácií miliardám čitateľov. Od roku 2012 až do svojho odchodu do dôchodku v roku 2020 bol aj prezidentom, výkonným riaditeľom a členom predstavenstva spoločnosti Reuters.

S organizáciou spolupracoval od roku 1987, keď bola známa ako novinová skupina Thomson. Pôsobil aj ako generálny riaditeľ odbornej divízie, pričom dohliadal na právne, daňové a účtovné činnosti a na činnosti v oblasti duševného vlastníctva a vedy. Neskôr pokračoval vo vedení severoamerických divízie operácií spravodajskej organizácie.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Pfizer Ian Read v oficiálnom vyhlásení vtedy uviedol: "Sme radi, že sa Jim Smith stal členom predstavenstva spoločnosti Pfizer. Do predstavenstva spoločnosti Pfizer prináša skúsenosti s vedením a prevádzkovými a medzinárodnými obchodnými skúsenosťami a bude pre spoločnosť vynikajúcim prínosom. Príchod Jima do našej správnej rady pomáha zabezpečiť, že spoločnosť Pfizer bude aj naďalej profitovať z jeho rozsiahlych a rozmanitých skúseností."

Len za posledný rok uverejnila agentúra Reuters viac ako 22 000 článkov, v ktorých sa spomína spoločnosť Pfizer. Spoločnosť uverejnila len 8 191 článkov týkajúcich sa spoločnosti Moderna a 18 000 článkov týkajúcich sa spoločnosti Johnson & Johnson. Mnohé z článkov o spoločnosti Johnson & Johnson boli na rozdiel od ich spravodajstva o spoločnosti Pfizer negatívne naladené.

Smith je tiež spojený so Svetovým ekonomickým fórom (WEF), kde pôsobí v rade iniciatívy Partnerstvo proti korupcii. Je tiež členom poradných rád WEF pre medzinárodné podnikanie British American Business a Atlantic Council.

Podľa denníka Wall Street Journal Smith zastáva aj pozíciu prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Refinitiv Transaction Services, Ltd., ktorá sa môže pochváliť tržbami vo výške 6,25 miliardy USD s viac ako 40 000 zákazníkmi a 400 000 koncovými používateľmi v 190 krajinách. Spoločnosť Refinitiv bola do roku 2018 členom skupiny Thomson Reuters.

Zdroj: thenationalpulse.com
Preklad: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti