Trestné stíhanie o pytliactve, vďaka ktorému nahrali na chate Fica, Kaliňáka a advokátov, bolo nezákonné. Zrušili ho. Šéf Smeru označil únik videí za politickú objednávka, ktorú médiám hodil Lipšic

18.11.2021 | 19:25
  2
Oficiálnym dôvodom odposluchov bol práve prípad pytliactva.

 

Krajský prokurátor v Nitre zrušil trestné stíhanie vo veci pytliactva, ktorého sa týkali medializované odposluchy z poľovníckej chaty. Dôvodom bola jeho nezákonnosť, informoval prokurátor Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

„Proti tomuto uzneseniu krajského prokurátora sťažnosť nie je prípustná,“ priblížil prokurátor.

Vo viacerých médiách boli v októbri zverejnené videá a ich prepisy, ktoré zobrazujú, ako sa na poľovníckej chate stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara, Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara. 

Oficiálnym dôvodom odposluchov bol práve prípad pytliactva. Neskôr sa nahrávky údajne stali súčasťou vyšetrovania kauzy Očistec.

Fico: Politická objednávka. Prepisy nahrávok hodil médiám Lipšic

Únik medializovaných nahrávok z poľovníckej chaty, na ktorej sú zachytení predstavitelia Smeru – sociálna demokracia (Smer-SD), bola politická objednávka s cieľom uškodiť strane a jej predsedovi Robertovi Ficovi. Na tlačovej besede Smeru-SD to dnes vyhlásil samotný Fico. Reagoval tak za rozhodnutie krajskej prokuratúry v Nitre, ktorá zrušila trestné stíhanie vo veci pytliactva. V súvislosti s tým došlo v októbri k úniku videí do médií, na ktorých sú zachytení na poľovníckej chate Fico a člen predsedníctva Smeru-SD Robert Kaliňák s advokátmi obvineného exprezidenta polície či s oligarchom Miroslavom Bödörom.

„Keby sme my boli vo vláde, tak by pravdepodobne musel odstúpiť prezident policajného zboru, minister vnútra, a špeciálny prokurátor,“ povedal Fico. Podľa neho vyšetrovateľ, ktorý to celé „spískal“, doteraz neodovzdal dozorovému prokurátorovi na krajskej prokuratúre prepisy nahrávok, rovno s tým išiel za špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom a ten to „hodil médiám“.

Predseda Smeru-SD uviedol, že sa nebude nikomu vyhrážať, ale na pár vyšetrovateľov a prokurátorov sa bude musieť aplikovať paragraf o zneužívaní právomoci verejného činiteľa a na niektorých sudcov sa bude sa musieť aplikovať paragraf ohýbania práva.

Zdroj: refresher.sk / cas.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti