VIDEO: Čaputová sa sťažuje, že polovica slovenského národa, ktorému nerozumie, neverí vakcínam a očkovacej propagande

02.12.2021 | 20:00
  50
Prezidentka Slovenskej republiky považuje za obrovský problém, že Slováci nepodľahli dezinformáciám agentov farmaceutických firiem zarábajúcich na očkovaní obrovské miliardy.

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej je debata o povinnom očkovaní proti koronavírusu legitímna, ale na Slovensku je problém, že veľa ľudí neverí očkovaniu. Uviedla to v relácii Ranné noviny TV Joj.

VIDEO: Zuzana Čaputová o tom, ako prežíva lockdown a aký má názor na povinné očkovanie. Prezidentka Slovenskej republiky považuje za obrovský problém, že Slováci nepodľahli dezinformáciám agentov farmaceutických firiem zarábajúcich na očkovaní obrovské miliardy.

Prezidentka konštatovala, že sa diskutuje o povinnom očkovaní rôznych profesijných skupín, ale prijať rozhodnutie nebude ľahké, lebo ide o razantný krok, aj keď z pohľadu odborníkov úplne legitímny. Komplikuje to však skutočnosť, že „takmer polovica populácie neverí vo vakcináciu“.

„To, čím sa treba zaoberať, je nielen ochorenie COVID-19, ale možno aj infodémia a ďalšie veci, ktoré mali vplyv na spoločnosť,“ povedala. Debata podľa nej musí byť „veľmi poctivá a nie je to také jednoduché riešenie plus alebo mínus“.

„Jasné je, že pre vyriešenie epidemiologickej situácie by to bolo dobré opatrenie, ale zároveň treba vnímať ďaleko širší kontext, a to sú nálady v spoločnosti,“ uviedla Čaputová.

VIDEO: Čo hovorí prezidentka Zuzana Čaputová na slovenské opatrenia v boji proti koronavírusu. (TV Joj, Ranné noviny, 2. 12. 2021)

Celá relácia TU.

Prezidentka SR Zuzana Čaputovár minulý týždeň vyhlásila, že prehrávame boj s pandémiou a dodala, že Slovensko potrebuje lockdown. Skonštatovala zároveň, že slovenskému národu nerozumie a ľudí vyzvala, aby "prestali tliachať o covide a začali počúvať odborníkov". Viac v článku TU.

Zdroj: pravda.sk / InfoVojna / noviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti