VIDEO: Hanba a cynizmus, reaguje Pellegrini na ekonomické ruinovanie podnikateľov v gastroservise Hegero-Matovičovým režimom a Čaputovú kritizoval za to, že ako prezidentka nekoná a Hegera si mala už včera predvolať na koberec

23.11.2021 | 17:50
  10
Prezidentka Zuzana Čaputová predsedu strany Hlas-SD vo svojej reakcii vyzvala, aby Peter Pellegrini išiel príkladom a podporil lockdown aj očkovanie.

Slovensko očakáva v najbližších dňoch sprísnenie opatrení, čo bude mať dosah na občanov aj na podnikateľský sektor. Bez prijatia ekonomickej pomoci však budeme svedkami nervozity a ďalšej beznádeje ľudí. Vyhlásil to v utorok na tlačovej konferencii v Národnej rade (NR) SR nezaradený poslanec a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Priblížil, že chceli, aby parlament prijal uznesenie, ktorým by požiadal vládu, aby v stredu (24. 11.) predložila v skrátenom legislatívnom konaní univerzálny odškodňovací zákon. Tiež chceli, aby minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) predložil na vláde uznesenie, ktorým aktivuje pandemickú OČR, a aby vláda zároveň v stredu, ak bude rozhodovať o sprísnení opatrení, predstavila aj objem finančných prostriedkov ďalšej pomoci ťažko skúšaným sektorom hospodárstva. Poslanci vládnej koalície to však podľa Pellegriniho odignorovali.

"Pravdepodobne zajtra budeme svedkami opäť len nejakého rozhodnutia o lockdowne, čiastočnom lockdowne alebo neviem akom inom opatrení bez toho, aby ruka v ruke pre upokojenie nálad v spoločnosti bol podaný aj návrh ekonomickej pomoci všetkým, ktorých sa tento pravdepodobný lockdown alebo sprísnenie protipandemických opatrení dotkne," skonštatoval Pellegrini.

Pellegrini vyzval Čaputovú, aby prešla od rečí k činom

Líder opozičného Hlasu-SD a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini kritizoval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú v súvislosti s pandemickou situáciou a krokmi vlády. Myslí si, že už dávno mala konať a zavolať si premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a ďalších predstaviteľov vlády, aby sa ich pýtala na aktuálnu situáciu.

Kancelária prezidenta SR reagovala tým, že hlava štátu sa o situácii a potrebe prijatia opatrení s premiérom rozprávala. Pellegrini by sa mal podľa nej pripojiť k riešeniu situácie, ísť príkladom a podporiť lockdown.

"Už včera mal u nej sedieť na koberci premiér Heger a odpovedať na otázky, čo vláda ide spraviť pre zastavenie umierania stoviek ľudí mesačne," uviedol Pellegirni na adresu prezidentky.

Jej rázne slová po stretnutí s lekármi v bratislavskej nemocnici podľa Pellegirniho nestačia. Vyzval ju, aby prešla od rečí k činom, aby zasahovala do diania v rámci svojich kompetencií a aby nebola len komentátorom.

"Je čas na to, aby prezidentka v stredu v kritickej situácii navštívila rokovanie vlády a kládla priamo na ňom ministrom otázky a autoritou hlavy štátu ju donútila k akcii," dodal Pellegrini.

Celá tlačová beseda predstaviteľov strany Hlas-SD:

Čaputová: Pellegrini by mal ísť príkladom a podporovať lockdown aj očkovanie

Riaditeľ odboru komunikácie Kancelárie prezidenta SR Jozef Matej reagoval tým, že hlava štátu sa s premiérom Hegerom stretla ešte v pondelok (22. 11.), pričom hovorili o vážnej pandemickej situácii a potrebe prijať rázne opatrenia.

"Prezidentka zároveň dodáva, že Peter Pellegrini by sa mal, ako jeden z najdôveryhodnejších politikov, pripojiť k riešeniu vážnej situácie, ísť príkladom v podpore očkovania a tiež podporiť lockdown," doplnil Matej.

Prezidentka po utorkovej návšteve nemocnice v bratislavskom Ružinove vyhlásila, že prehrávame boj s pandémiou a potrebujeme lockdown, ktorý by sa mal dotknúť všetkých.

Hovorila o potrebe zmeny prístupu a poukázala na množstvo hospitalizovaných, obetí aj vyčerpaných zdravotníkov. Vyzvala tiež na zastavenie šírenia "bludov o COVID-e". Dodala, tiež, že nerozumie krajine, v ktorej žije, čím narážala na veľký odpor slovenskej verejnosti voči očkovaniu proti ochoreniu Covid-19.

Viac v článku TU.

Zdroj: openiazoch.zoznam.sk / cas.sk / YouTube / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti