VIDEO: „Mikasove vyhlášky sú NULITNÉ!,“ komentoval Harabin nález Ústavného súdu SR k vyhláškam Úradu verejného zdravotníctva

12.01.2022 | 09:30
  18
Exminister spravodlivosti a bývalý šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin sa pre eReport vyjadril k nálezu Ústavného súdu SR k zákonnosti vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva.

Ústavný súd SR označil začiatkom decembra 2021 časti zákona o ochrane verejného zdravia týkajúce sa izolácie a karantény za protiústavné. V nesúlade s ústavou je časť zákona, ktorá sa týka nariaďovania izolácie osobám mimo domáceho prostredia. Ide pritom o pozbavenie osobnej slobody.

K rozhodnutiu Ústavného súdu sa pre  eReport vyjadril aj JUDr. Štefan Harabin:

„Ústavný súd SR konštatoval, že šéf Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ SR) Ján Mikas síce môže vydávať vyhlášky, avšak akékoľvek nariadenia (a týka so to tak vládnych vyhlášok, ako aj vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR) obmedzujúce základné práva vrátane práva zhromaždovať, práva podnikať, ako aj politických práv sú protiústavné a nulitné. A ich vymáhanie je trestný čin zneužitia právomocí verejného činiteľa,“ komentoval už 7. januára 2022 pre InfoVojnu zverejnený nález JUDr. Štefan Harabin a poukázal pritom predovšetkým na body 70 a 71 uvedeného dokumentu.

Viac v článku TU.

Zdroj: YouTube eReport / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti